2008. november 1., szombat

mesterséges édesítõszerek egészségkárosító hatásai

Pár dolog ami az ásványvíz mellett illetve a mindenféle adalékanyag ellen szól .
Az aszpartám az egyik legveszélyesebb étel adalékanyag.Több étel-gyártó szándékosan félrevezetésként ilyen álnevekkel tünteti fel mint például: "természetes ízesítõ", "fûszerek", "élesztõ kivonat", "szója fehérje kivonat", "textured protein" stb. De a káros adalékanyagok sorát lehetne tovább folytatni a Saccharin-nal.

Az
aszpartám mellékhatásairól szóló jelentések teszik ki. Ezekben többek között szerepel fejfájás, hányinger, hasi fájdalmak, kiütések, fáradtság, alvás-zavar, látás-, hallás-zavar, izgágaság, depresszió, mellkasi bántalmak (szív zavarok, légzési nehézségek), memória-zavar...Jelentések vannak az elhízásra is, amit egy agyi stimulációs folyamat vált ki, tehát az aszpartám, mint reklámozott karcsúsítószer, nemhogy nem az, de pont az ellenkezõjére késztet. Most joggal kérdezheti , akkor most mégiscsak a cukor ? Nem erről szó sincs , hogy miért?
A cukor az emésztés során erjesztõ hatású, amikoris ecetsav, szénsav és alkohol keletkezik. Az ecetsav, de fõleg az alkohol nagyon erõs romboló hatású a bél membránjaira. Az alkohol még a vesét is roncsolja, kihatással van az idegrendszerre. A cukor-fogyasztás savasító hatást vált ki, ennek ellensúlyozására a testben már meglevõ ásványi anyagokat kell a szervezetnek elõszednie hogy kiigazítsa a pH egyensúlyt. Például nátriumot, káliumot, magnéziumot, kalciumot.

Rendszeres cukor-fogyasztásnál a test kénytelen például a hiányzó kalciumot már a saját csontjaiból is elõszedni, ezzel csontritkulást okozva és súlyosbítva a fogszuvasodást, amit eredetileg a cukor erõs savassága váltott ki.

Ha szüksége támad édességre, akkor fogyasszon szezonális gyümölcsöket, édesítésre használható a hõhatás nélkül kivont méz.

Ha további édességre vágyna, akkor fogyasszon datolyát, mazsolát, szárított fügét.

Csokoládé helyett fogyasszon carob porból készített édesítetlen "csoki"-t, ami szinte ugyanolyan ízû, színû és nem káros.

Carob porból készített termékeket általában a DM üzletekben avagy a Rossmann üzletekben érdemes venni ,de természetesen 1-2 másik üzletben főleg bioboltokban lehet kapni.




Nincsenek megjegyzések: